Binnen- en buitenschools Cultuuraanbod | kennismaken en verdiepen

Portret van Dali (Beeldend, bovenbouw) » Informatie

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Deze pagina is bedoeld voor leerkrachten. Leerlingen kunnen zich niet inschrijven voor deze activiteit(en). Neem contact op met je meester of juf als je wilt dat jouw school gaat deelnemen aan deze activiteit.

Informatie

Bekijk activiteit
Titel: Portret van Dali (Beeldend, bovenbouw)
Discipline: Beeldend

Een kunstenaar maakt een 'beeld', een voorstelling van iets. Dat kan een tekening, schilderij of beeldhouwwerk zijn. Misschien zelfs wel een fantastische constructie, een computeranimatie of maakt gebruik van photoshop om een hele nieuwe wereld te creëren. Of het nu stilstaat of beweegt: een product van beeldende kunst is altijd een beeld! Wanneer je kunst gaat bekijken, is het handig om een beeldanalyse te maken, naar aanleiding van een aantal beeldende begrippen. Je kijkt bijvoorbeeld naar de materiaalkeuze, naar het gebruikte perspectief, naar de kleurcontrasten, etc. Kunst is zo oud als de mensheid. Elke cultuur heeft in de loop van de geschiedenis hun eigen beeldtaal gecreëerd. Tegenwoordig is er een overlap van vele culturen en reageren beeldende kunstenaars weer op van alles wat al is gemaakt. Waar men in de grotten begon met schilderingen is de beeldende kunst nu uitgegroeid tot een zeer brede discipline. Met de fotografie, videocamera en computers zijn er veel meer mogelijkheden. Toch blijven er veel beeldende kunstenaars vast houden aan de oude materialen en technieken als klei, potlood en verf.

Periode: dinsdag 24 september 2019 t/m zaterdag 31 juli 2021
Kosten (voor de gehele cursus): € 125, per middag per groep
Contactgegevens aanbieder: fictiefadres@sportpas.nl 0612345678
E-mail adres aanbieder: fictiefadres@sportpas.nl
Accommodatie: Atelier Hofkring, Plein 30, Leiden
Aantal plaatsen: 1 groep per middag
Aantal lessen: 1 middag
Groep(en): 7, 8,
Publicatiedatum: maandag 4 november 2019

Omschrijving

Salvador Dali was een bijzonder kunstschilder met een eigen schildersstijl (het surrealisme). Bovenal had Dali een kenmerkende snor. Tijdens de les Portret van Dali schilderen we zijn portret in zwart/wit waarbij we gebruik maken van schaduwwerking om diepte in het portret aan te geven. In de tweede les maken we verschillende gekleurde papieren losse snorren. Met stopmotion creëren we vervolgens een filmpje van de portretten van Dali en bijbehorende snorren.

De docent is beschikbaar op de dinsdag- en donderdagmiddag. Geeft u bij inschrijving aan welke datum uw voorkeur heeft. De docent ontvangt een bevestiging van uw inschrijving en neemt dan contact met u op om details te bespreken.

Discipline: Beeldend
Kerndoelen: 54 en 55