Binnen- en buitenschools Cultuuraanbod | kennismaken en verdiepen

Pencaksilat Asembagus Indonesien cultuur, Martial Arts en sport.

Pencaksilat Asembagus Indonesian Cultuur, sport, Martrial Arts in Almere Poort:

Pencaksilat is een Indonesische zelfverdediging Martial Arts sport.

Wij trainen op elke zaterdag middag Europazaal. Nederland straat no. 84. Almere Poort.  Van 17:00 tot 18:30 uur. Bij het aanmelden via sportief Almere krijg je de eerste 4 zaterdag Pencaksilat lessen gratis. Daarna is onze contributie zo laag mogelijk gehouden.

Binnen de Pencaksilat sport kan je kiezen voor een harde training (de Badai stijl van de vuist) of een zachte training (de Pamor stijl van de open hand). De Pencaksilat training bestaat uit 4 aspecten. 1. Sport/wedstrijd aspect. 2. Demonstratie en Culturele aspect. 3. De harde training en zelfverdediging. 4. Mentaal spirituele o.a. meditatie aspect.

De training worden onderverdeeld in categorieën: jeugd, junioren en volwassenen. Deze kunnen kiezen voor de zachte of harde vorm van zelfverdediging krijgskunst, waarmee je bliksem snel een aanval van buiten af kan controleren of uitschakelen.

Iemand die de Pencaksilat sport beoefend noemt men een Pesilat. De meester binnen de Pencaksilat organisatie spreekt men aan met Guru dat leraar betekend. Pencaksilat is een levenshouding. Dit is een Indonesische oosters gevecht sport geschikt voor jong en oud. Lenig of niet lenig, stram of stroef zijn geen reden om deze zelfverdedigingsport te beoefenen. Verder spelen wij live ook de Indonesische drum muziek (kendang muziek) tijdens het demonstreren.

Binnen de Pencaksilat leer je ook de oude traditie (ADAT) normen en waarden.

  1. Broederschap. 2. Zelfdiscipline. 3. Respect. 4. Beleefdheid en Trouw.

Wat leer je op onze Pencaksilat trainingen: Vallen, trappen, stoten, weren, ontwijken, vegen, scharen, klemmen, handgrepen, grondtechnieken, zelfverdediging en weerbaarheids trainingen.

Om goed deze technieken te beheersen moet de Pencaksilat beoefenaar deze trainingsvormen en technieken vaker in de organisatie herhalen, voordat die deze technieken effectief en succesvol in de praktijk kunnen worden toegepast. 

Je traint op eigen tempo. Er zijn geen winnaars of verliezers en ook geen wedstrijden. Als je moe bent mag je rusten. 

Volwassen en jeugd trainingen:

De volwassen Pencaksilat beoefenaar krijgen de zelfde trainingen als de jeugd, maar op een volwassen niveau. Deze trainingen worden uitgebreid met wapen technieken w.o. alle aspecten binnen de Pencaksilat. Maar de basis is je leert eerst goed om te gaan met je handen voordat je een wapen in je handen krijgt om te trainen.

De jeugd krijgt geen wapen trainingen deze trainen alleen de zelfverdediging, sport, muziek en de culturele vormen.

Voor mail info Pak Les: asembagus@hotmail.com 

Sluit je aan bij onze Pencaksilat organisatie dan krijg je deze oude Majapahit ridderlijke zelfverdediging krijgskunst te leren.

Aanbod Cultuureducatie van Pencaksilat Asembagus Indonesien cultuur, Martial Arts en sport.

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.